Marechaussee opleiding

Marechaussee opleiding

De belangrijkste taken welke de marechaussee uitvoert, heeft te maken met beveiliging en politietaken. Omdat de uitvoerende taken zo divers zijn, bestaat er een uitgebreide marechaussee opleiding.

Allereerst wordt de opleiding Algemene Militaire Basis Vaardigheden (AMBV) gevolgd (10 weken). Als werknemer van de marechaussee is het nodig om een militaire basis te hebben bij het uitvoeren van de werktaken.

Daarnaast is het nodig om een functieopleiding aan het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee (LOKKMAR) in Apeldoorn te volgen. Dit duurt ongeveer 19 weken.

Je wordt als het ware opgeleid tot militair politieagent/e.

Na bovengenoemde opleidingen, kan er een keuze worden gemaakt welke kant er opgegaan wordt. Dit houdt in: of de beveiliging in of het uitvoeren van politietaken als marechaussee. Wanneer er gekozen wordt voor een marechaussee opleiding met een vervolg van deze opleiding om aan het werk te gaan als beveiliger, dan wordt je geplaatst bij de beveiliging van het Koninklijk Huis in Den Haag, Wassenaar of Apeldoorn.

Wanneer er gekozen wordt voor een vervolgopleiding als politieagent met speciale taken, dan wordt je geplaatst bij een politiedienst, grensbewaking of mobiel toezicht veiligheid. Ook voor de online security experts is er een speciale dienst volgens de professionals van BeveiligingCrew.nl.

De opleiding is gericht op het wachtmeester-opsportingsambtenaar worden en vindt plaats op het Landelijk Opleidings- en Kenniscentrum van de Koninklijke Marechaussee (LOKKMAR) in Apeldoorn en duurt totaal 44 weken op het Opleidingscentrum. Hierin wordt je opgeleid tot de drie kerntaken:

  • publieke service;
  • politietaak;
  • vreemdelingenwetgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.