Auto huren op Schiphol, 6 bespaartips!

Overweeg je het huren van een auto op Schiphol, dan kan het lonen om van tevoren rekening te houden met bepaalde zaken. Er worden namelijk dagelijks tientallen auto’s verhuurd op Schiphol aan klanten, waardoor het handig is om te weten op welke manier je op de kosten van de huurprijs kunt besparen. Hieronder tref je een handige opsomming van de 6 beste bespaartips als je een auto op Schiphol gaat huren.

Tip 1: Ophaallocaties vergelijken

Vergelijk ten eerste meerdere ophaallocaties om zeker 20 tot 30% op de kosten van je huurauto te besparen op Schiphol. Een auto huren op Schiphol is meestal namelijk wat duurder dan als je de auto in het centrum of bij een andere ophaallocatie in de omgeving gaat ophalen. Het is namelijk slim om te kiezen voor een ophaallocatie die zich een eindje buiten het vliegveld bevindt. Je kunt vervolgens de shuttlebus gebruiken om naar dat adres te komen zodat je de auto gemakkelijk en snel op kunt halen.

Tip 2: Vergelijk meerdere aanbieders

Start altijd door het vergelijken van meerdere opties. Door middel van een vergelijking ben je namelijk in staat om gemiddeld 20% op de kosten te besparen. Je kunt met een vergelijking namelijk nagaan wat al je beste opties zijn en bij welke leverancier je de goedkoopste auto kunt huren tegen de beste voorwaarden. Zo kan je zelf kiezen voor een aanbieder met een prijs die past binnen je budget. Er zijn online verschillende praktische vergelijkingswebsites waarbij je meerdere aanbieders op Schiphol kunt vergelijken met elkaar qua prijs, voorwaarden, soort voertuig, extra’s en dergelijke.Let wel op: net zoals in het centrum van Parijs is vergelijken en voorbereiden cruciaal!

Tip 3: Boek ruim op tijd

parking schipholZorg ervoor dat je je auto op tijd reserveert als je kiest voor huren op Schiphol. Het kan er namelijk verschrikkelijk druk zijn, je moet soms lang in de rij wachten voor een beurt als er veel mensen zijn op dat moment en het boekingsproces zal meer tijd in beslag nemen dan als je van tevoren reserveert. Ga je een auto huren op Schiphol, dan kan vroegtijdig boeken enorm schelen in de huurprijs die je moet betalen. Er zijn namelijk veel meer auto’s beschikbaar voor klanten op moment dat je van tevoren boekt bij de aanbieder, waardoor de prijzen nog vrij laag liggen. Hier komt nog bij dat je 100% zeker weet dat je auto geregeld is zodra je aankomt op Schiphol waardoor je niet hoeft te wachten.

Tip 4: Standaard versus all-in

Kies bij het huren van een auto op Schiphol voor de goedkoopste autoklasse om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dit houdt in dat je gaat voor een compacte en simpele auto die meestal handgeschakeld is in plaats van automaat. Neem daarnaast geen extra opties zoals een navigatiesysteem en neem je eigen autostoeltje mee om onnodige kosten zoveel mogelijk te voorkomen. Check daarnaast ook welke pakketten er worden aangeboden. Je kunt namelijk kiezen voor een standaard huurpakket of een all-in pakket, waarbij je met een standaard pakket nog zelf moet zorgen voor de bijkomende verplichte verzekering. Bij een all-in pakket hoef je verder nergens aan te denken en kan je uitgaan dat de totale kosten voordeliger zijn dan elke kostenpost apart.

Tip 5: Leuke aanbiedingen en acties zoeken

Ga op zoek naar interessante aanbiedingen en acties als je zo goedkoop mogelijk een auto op Schiphol wilt huren. Er zijn regelmatig leuke kortingen op huurauto’s beschikbaar waarbij je geniet van een besparing van 10, 20 tot wel 30% op de kosten. Let daarnaast ook op de btw en op de toeslagen die in rekening gebracht worden door de aanbieder van de auto. Op deze manier hoef je geen onvoorziene kosten te verwachten achteraf en vergeet niet om ook na te gaan hoe het staat met de tankregeling. Het is slim om de auto weer in te leveren met een volle tank om ook extra kosten te vermijden als je de auto weer terugbrengt op Schiphol bij de aanbieder.

Tip 6: Ga voor ‘one-way’

Ben je van plan om een roadtrip te maken met de auto en wil je de auto bij aankomst op Schiphol ophalen, dan is het slim om voor een ‘one-way’ trip te kiezen. Dit houdt in dat je de auto wel op Schiphol gaat ophalen, maar dat de auto na gebruik weer wordt ingeleverd op een andere bestemming. Zo hoef je niet helemaal terug te rijden naar Schiphol om de auto weer terug te brengen als dat niet in de planning was en bespaar je een hele hoop op de kosten.